23 Nisan Etkinlikleri

Yeşilhisar Anadolu Lisesi Kardeş Okul Ziyareti

Nis

Kıymetli Velilerimiz, #birlikteokuyoruz etkinligimize katılan tüm ögrencilerimize ve velilerimize teşekür ederiz.

Kaymakam Bey ve MEB Müdürümüzün Okullumuz Ziyareti

KAYMEK’TEN 3’ÜNCÜ “KITAP SEÇ, OKU, YARIŞ, KAZAN” YARIŞMASI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) “Kitap Seç, Oku, Yarış, Kazan” sloganıyla gerçekleştirdiği KAYMEK Kitap Okuma Yarışmalarının 3’üncüsünü düzenliyor.

TBM Nedir?

TBM Yeşilay tarafından geliştirilen teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere geliştirilen kamu, STK, özel sektör işbirlikleri ile Türkiye Bağimlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenciye 3 milyon da yetişkine ulaşmaktadır.

Ekm

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ve insan hakları bilincinin artırılması  noktasında 10 Ekim­15 Kasım tarihlerini içeren önemli gün/hafta da Faaliyet  Önerileri belirleyerek, faaliyet yapılması ilgi yazıyla  önerilmiş olup bu faaliyetler  kapsamında önemli gün ve haftaların tanınırlığının ve farkındalığının artırılması için  Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca düzenlenen ve ilgi yazı ekinde  yer alan  bilgi notlarından "Dünya Yoksullukla Mücadele Günü", "Hasta Hakları Günü", "Küresel Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Haftası", "Muhtarlar Günü", "Silahsızlanma Haftası", "Uluslararası Bakım ve Destek Günü"  örnekler  ilişikte gönderilmiştir.

Değerli Bölge Halkımız ve Çiftçilerimiz;

Anız yakılmasını önlemek, doğal dengeyi korumak ve araziler üzerinde bulunan enerji ve haberleşme iletim hatlarının zarar görmesini engellemek amacıyla 16 Aralık 1998 tarih ve 23555 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 'Anız Yakılmasının Önlenmesi Hakkında Tebliğ (1998/26) İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülmektedir.

ÖNEMLİ DUYURU!

Türkiye'de Kuduz Hastalığına Karşı Oral Aşı Atım çalışmaları kapsamında 15-20 Ekim 2023 tarihleri  arasında  İlçemiz ve çevresinde havadan  aşılama  çalışmalarına başlanması planlanmaktadır. Aşılama çalışmaları boyunca program etkinliğinin azalmaması için, çocuklar başta olmak üzere vatandaşların aşı kapsüllerine temas etmemeleri gerekmektedir. Herhangi bir nedenle temas etmeleri durumunda ise vakit kaybetmeden İlçe Devlet Hastanesine başvurmaları gerekmektedir.

Ekm

Bakanlığımızca yürütülen 81 Çalıkuşu e-Dergi çalışması kapsamında hazırlanan kültür ve eğitim içeriklerinin yer aldığı 5 ilimize ait 81 Çalıkuşu e-Dergileri yayınlanmış olup, paylaşılması amacıyla yazımız dergimiz aşağıdaki linkte sunulmuştur.