Görme Tarama Testi

Sayın 1. Sınıf öğrenci velilerimiz, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından 2019/17 sayılı Ulusal Görme Tarama Programı Genelgesi yayınlanmıştır. Ulusal Görme Tarama Programı kapsamında çocukların 6 yaş ya da 7 yaş izlemleri içerisinde (çocuğun ilköğretim 1. sınıfa başlayacağı yıl) görme taraması yapılmaktadır..

Tarama aile hekimi tarafından risk faktörleri sorgulama, görme muayenesi kırmızı refle testi ve aile sağlığı çalışanı tarafından Les Sembol Testi yapılacaktır. Çocuklar pozitif muayene bulgusu ya da risk faktörlerinden herhangi birinin varlığı durumunda ileri tetkik ve muayene için göz hastalıkları uzmanına sevk edilmesi gerektiği ilgi sayılı yazı ile Müdürlüğümüze bildirilmektedir.

Buna istinaden söz konusu yaş gurubundaki 1.sınıf öğrencilerinin kayıtlı olduğu Aile Hekimliği Birimine gittikten sonra Görme Tarama sonucunun Müdürlüğüne ulaştırılması gerekmektedir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Yayın: 13.10.2023 - Güncelleme: 13.10.2023 16:25 - Görüntülenme: 32